Om oss

Om oss


Med skaparglädje i fokus så har jag, Monica Stålberg, alltid på olika sätt arbetat med textila tekniker.

Det har varit en hobby i alla år, förutom när jag arbetade på låg, mellan och högstadieskolor i några år som textillärare.

Annat arbete har tagit upp min tid men nu har verksamheter i min mans och mitt företagande avyttrats, vilket ger mig mer tid till det jag tycker är roligt.

I mitt textila bagage så har jag sytt allt från bebiskläder till balklänningar, lappteknik, och mössor för att nämna något. Sticka och virka har jag gjort allt från strumpor, vantar, dukar, tröjor, filtar osv. Yllebroderier är något som har trollbundit mig på senare år. Att fritt skapa med härliga material och färget tilltalar mig. Att sedan sätta lite guldkant på broderierna med pärlor och paljetter har fått skapande till en ny nivå.


Känslan av att skapa något själv är roligt, avkopplande och givande på många sätt.


Det är Skapligt!


Jag driver också Ockelbo Design. Där finns textila produkter som dukar, löpare, kökshanddukar, grytlappar och det finns brickor, skärbräden, muggar mm. 

Mönstren kommer från tryckstockar, handgjorda stämplar som tillverkades i mitten på 1850-talet. Motiven skars ut ur trästockar eller formades med metallband och stift. Mönstren som trycktes med oljefärg på ylle och bomullstyger var ofta blommor, blad och bladslingor. Titta gärna på www.ockelbodesign.se


Senaste inläggen från Instagram och Facebbok


Anmäl dig till vårt nyhetsmail